De afspraak met een gerechtsdeurwaarder voorbereiden

Terug

De afspraak met een gerechtsdeurwaarder voorbereiden

Heeft u een debiteur die in gebreke blijft met het betalen van een of meerdere facturen? Wellicht heeft u er al van alles aan gedaan om de vordering(en) te innen. Telefonisch, per e-mail, brief of misschien zelfs in levenden lijve. Levert dat niets op? Dan kunt u overwegen om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. 

Hoe u zich kunt voorbereiden op een ontmoeting met een gerechtsdeurwaarder, leest u hieronder.

Zo bereidt u zich voor

Een gerechtsdeurwaarder kan een debiteur dagvaarden, maar in principe zal deze eerst voor u proberen om de klant te laten betalen. Ook kan het zijn dat de gerechtsdeurwaarder een betalingsregeling met de schuldenaar afspreekt.

Welke tactiek de gerechtsdeurwaarder ook kiest: bij uw ontmoeting is het vooral van belang om uw dossier op orde te hebben. Verzamel de facturen die nog niet zijn betaald en de correspondentie die u hierover heeft gevoerd. Zelfs als u per WhatsApp contact heeft gehad, is dat relevant om te vermelden.

Met de verzamelde informatie gaat de gerechtsdeurwaarder aan de slag en komt deze goed beslagen ten ijs. Zo is de kans dat u uw vordering(en) alsnog netjes van de debiteur betaald krijgt het grootst.

Contact

Wilt u hulp bij het oplossen van een geschil met een debiteur? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.