gerechtsdeurwaarder utrecht

Nieuws

De 5 meest voorkomende excuses om niet te betalen

Debiteuren gebruiken allerlei excuses om niet te hoeven betalen. Bij het uitblijven van een betaling pak je in de regel de telefoon. Wees dan wel voorbereid op creatieve smoezen. Benieuwd wat je kunt verwachten en hoe je hierop het beste kunt anticiperen? Dit zijn de 5 meest voorkomende verzinselen met een uitleg hoe je er mee om kunt gaan.

Meer lezen

MKB'ers krijgen Meldpunt Achterstallige Betalingen

Het ministerie van Economische Zaken wil al langer dat grootbedrijven de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller gaan betalen. Hiervoor is een wetswijziging in voorbereiding die gaat bepalen dat de wettelijke betaaltermijn van 60 naar 30 dagen gaat. Het Meldpunt Achterstallige Betalingen moet de staatssecretaris daarnaast inzicht geven in hoe vaak grootbedrijven hun betaaltermijnen overschrijden. Daarmee kan ook worden bepaald of naast de wetswijziging nog onafhankelijk toezicht nodig is. Mkb’ers kunnen een jaar lang anoniem melding maken van grote ondernemingen die in overtreding zijn.

Meer lezen

Vier manieren om de kredietwaardigheid van je klanten te controleren

Normaliter ga je er als ondernemer vanuit dat na het leveren van jouw dienst of product de rekening keurig binnen de gestelde betalingstermijn wordt voldaan. In de praktijk blijkt dit niet altijd zo vanzelfsprekend: meer dan de helft van ondernemers heeft te maken met wanbetalingen. En schrik niet, een op de vier faillissementen in het mkb is hieraan te wijten. Hoe voorkom je dit? Hieronder staan vier manieren om de kredietwaardigheid van je klanten te controleren.

Meer lezen

Vijf tips voor effectief en klantgericht incasseren

Klanten blijven klanten, ook als ze niet of niet tijdig betalen. De manier waarop u omgaat met een achterstallige debiteur bepaalt in grote mate het succes van invordering en de klantrelatie. Een nieuwe klant werven kost uiteindelijk meer. Vijf tips voor effectief en klantgericht incasseren.

Meer lezen

Vijf tips voor creditmanagement in crisistijd

De coronacrisis brengt veel financiƫle problemen met zich mee, ondanks de huidige overheidsmaatregelen. Het is dus erg belangrijk een vinger aan de pols te hebben en houden om financieel gezond te blijven. Daarom vijf handige tips voor creditmanagement in crisistijd.

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiƫle werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.