gerechtsdeurwaarder utrecht

Nieuws

Algemene voorwaarden moeten wel ter hand gesteld zijn

Bij het sluiten van een overeenkomst behoren de algemene voorwaarden op de juiste wijze beschikbaar te worden gesteld. Regelmatig ontstaan er conflicten (rondom betalingen) doordat de algemene voorwaarden niet of niet op de juiste manier zijn aangeboden. Maar wat zijn eigenlijk de juiste spelregels? Hieronder drie tips om te voorkomen dat je een conflict krijgt met je klant over je algemene voorwaarden.

Meer lezen

Benut klachten die je krijgt rond facturatie en incasso voor procesverbetering binnen je bedrijf

Goed debiteurenbeheer gaat altijd gepaard met een heldere klachtenprocedure. Als klanten klagen over een factuur of een incasso, is het zaak dat de klacht zo snel mogelijk wordt opgepakt. Hiermee voorkom je verdere vertraging van betaling. Dat niet alleen: je laat er ook mee zien dat je de klantrelatie serieus neemt, de tijd neemt om het verhaal van de klant aan te horen en dat je gezamenlijk kijkt hoe je de klacht zo snel mogelijk kunt oplossen en in de toekomst voorkomen. Een heldere klachtenprocedure kan zelfs de zakelijke relatie versterken!

Meer lezen

DSO berekenen

Voor zowel grote als kleinere bedrijven. Debiteurenbeheer is binnen kleinere bedrijven vaak een ondergeschoven onderwerp. En dat is jammer, want openstaande facturen kosten u vaak veel geld en ergernis. En dat is onnodig. Als u de DSO-berekening een vast onderdeel maakt van uw maandelijkse administratie, heeft en houdt u goed zicht op uw cashflow. Lopen de betalingstermijnen op? Dan kunt u snel schakelen en gericht actie ondernemen. Heel eenvoudig uw DSO berekenen doet u met onze gratis tool.

Meer lezen

Mag je als woningcorporatie de borg verrekenen?

Voor veel sociale huurwoningen wordt tegenwoordig geen borg meer gevraagd. Maar in de vrije sector gebeurt het nog wel. Als de huurovereenkomst met uw huurder dan is geƫindigd en de huurwoning is opgeleverd, moet u als woningcorporatie de betaalde waarborgsom terugbetalen. Misschien heeft u nog wel een en ander te verrekenen met de huurder. En wilt u de waarborgsom daarvoor gebruiken. Wanneer is dat toegestaan?

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiƫle werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.