Kennisbank - nieuws

Vacature: Jurist/Juridisch medewerker (24-40 u per week)

Jurist/Juridisch Medewerker bij BRU (24-40 u per week)

Wil jij werken als jurist bij een bedrijf met een compact en enthousiast team? Vind jij een collegiale sfeer en niet hiërarchische structuur belangrijk? En sta jij ook voor het leveren van goede service en hoge kwaliteit dienstverlening? Dan zijn wij bij BRU Incasso & Gerechtsdeurwaarders op zoek naar jou!

We werken vanuit ons kantoor in Utrecht voor verschillende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen, overheidsinstanties en juridische beroepsbeoefenaren. Daarom zijn wij nu op zoek naar een juridisch medewerker/jurist die ons bij deze zaken kan ondersteunen. 

Klinkt dit interessant? Lees dan verder.

Meer lezen

Vijf tips voor het nabellen van openstaande rekeningen

Wat maar weinig ondernemers graag doen is het nabellen over een openstaande rekening. Wacht je te lang, dan lopen de emoties op en voor je het beseft loopt het telefoongesprek uit op ruzie. Daarmee is de kans op een snelle betaling al helemaal verkeken. Maar met een goede voorbereiding vergroot je de kans op een goed gesprek en daarmee ook een betaalde factuur. Hieronder lees je 5 tips voor het nabellen van openstaande rekeningen:

Meer lezen

Liquiditeitsprognose belangrijk bij debiteurenbeheer

Ondanks de verschillende vormen van overheidssteun die ondernemers moet helpen de coronacrisis door te komen, bouwen veel ondernemers nu schulden op die straks na de crisis moeten worden afgelost. De overheid werkt weliswaar met versoepelde terugbetalingsregelingen, maar er moet straks toch voldoende liquiditeit worden gegenereerd om enerzijds deze schulden weer terug te betalen en anderzijds de onderneming weer financieel gezond te maken. Vooral ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben hiermee te maken.  

Meer lezen

Rangorde schuldeisers bij faillissement

Wie krijgt er als eerste geld bij een faillissement?

Als een onderneming in zwaar weer verkeert en ook nog veel schulden heeft, staan de schuldeisers in de rij om hun vorderingen zo snel mogelijk te incasseren. Lukt dat niet, kunnen schuldeisers een faillissement aanvragen. Na de uitspraak van de rechter bepaalt de curator onder meer welke schuldeisers als eerste hun geld krijgen. Dit hangt vooral samen met de hoedanigheid van de vordering van de schuldeiser. Maar wat is eigenlijk de officiële rangorde bij het uitkeren van vorderingen bij een faillissement?

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.