Kennisbank - nieuws

Een vordering: wel of niet uit handen geven?

Heeft u een openstaande factuur die uw debiteur maar niet voldoet? Door in contact met deze debiteur te komen en blijven, voorkomt u zelf vaak dat u een vordering ter incasso uit handen moet geven. Toch kan u te maken krijgen met ingewikkelde, tijdrovende en/of lastige trajecten, waarbij het verstandiger is om uw vordering uit handen te geven. Houd daarbij de volgende zaken in het oog.

Meer lezen

Dit zijn de stappen als meerdere schuldeisers beslag leggen

Bent u ondernemer? Dan is het vast wel eens voorgekomen dat bepaalde klanten niet (op tijd) betalen. Zeker met een mogelijke economische recessie in het vooruitzicht groeit de kans op wanbetaling. Vaak hebben de betreffende debiteuren meerdere schuldeisers, die allemaal nog op hun geld wachten. Legt u beslag, dan kan het gebeuren dat u niet de enige bent. Hoe gaat dat in de praktijk? Wij leggen het u uit.

Meer lezen

Een groeiende kans op wanbetaling voor ondernemers

De afgelopen jaren ging het ‘goed’ met wanbetaling. Facturen werden steeds vaker op tijd betaald en een incassotraject had vaak succes. Dit jaar is deze positieve trend gekeerd. Ondernemers hebben weer meer te maken met niet-betalende klanten.

Meer lezen

Wordt uw factuur niet betaald? Neem eerst telefonisch contact op!

Wordt uw factuur maar niet betaald? U kunt een incassopartner in de arm nemen, maar u doet er beter aan om telefonisch contact met de betreffende klant op te nemen. Hiermee is de kans groter dat de factuur sneller wordt betaald én kunt u een relatie met uw klant opbouwen. Hoe pakt u dit bellen het beste aan?

Meer lezen

Op welk moment geeft u openstaande vorderingen het beste uit handen?

Heeft u een vordering openstaan? Dan wilt u natuurlijk dat de schuldenaar deze factuur binnen de betalingstermijn voldoet. Gebeurt dat niet, dan kunt u de vordering uit handen geven als u er zelf niet uit komt. Dat kan zijn omdat het te veel tijd kost of te ingewikkeld is. Waar moet u op letten bij het uit handen geven van de vordering? 

 

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.