Zet een full service gerechtsdeurwaarderskantoor in die elk incassotraject beheerst

Terug

Openstaande facturen snel betaald krijgen én een goede klantrelatie behouden. Dit zijn 2 zaken die vaak als onmogelijke combinatie gezien worden. Onterecht: dit kan zeker wel! Maar ook als de klantrelatie al onder druk staat kunnen we u bijstaan!

Persoonlijke benadering

Wanneer er een factuur na de afgesproken betalingstermijn nog open staat bij een van jouw debiteuren, is het voor het behoud van een goede klantrelatie belangrijk dat je eerst (dus voordat je een herinnering stuurt) een persoonlijke benadering toepast. Dit kan prima telefonisch, waar je (op een gepast moment in het gesprek) over de openstaande factuur kunt beginnen. Wil je meer tips over een goede telefonische benadering? Bekijk dan hier onze belscripts.

Zakelijke benadering

Bij de (persoonlijke) benadering van je klant, is het uiteraard van groot belang dat je je zakelijk en professioneel opstelt. Met deze houding vergroot je je kans op een (snelle) betaling en op het behoud van de klantrelatie. Geef je klant dan ook nooit het gevoel dat hij/ zij zichzelf moet verdedigen: stel dus niet de ‘waarom’ vraag, wordt niet boos en verlies je geduld niet. Wat hierbij helpt: geef aan dat je graag samen met de klant naar een gepaste oplossing zoekt wanneer hij/ zij bijvoorbeeld niet direct kan betalen (denk aan een oplossing als betalen in termijnen o.i.d.).

Schakel een full service gerechtsdeurwaarderskantoor in

Mocht je zelf zo ver mogelijk vandaan willen blijven van deze benaderingen/ herinneringen, dan kun je altijd ons inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in het incasseren van openstaande facturen, waarbij we de juiste toon en manier van benaderen weten die bij jou als cliënt past. Zo kom je niet persoonlijk in een wellicht vervelend gesprek met de klant-debiteur en krijg je je openstaande facturen sneller betaald zonder dat de klantrelatie beschadigd wordt en kun je jezelf focussen op je werk en de klantrelatie. Uiteraard kunnen we je ook bijstaan als het innen van de factuur de focus heeft en de klantrelatie al onder druk stond. Elk traject vraagt een eigen aanpak en stemmen we graag me je af! 

Ook hulp nodig?

Wil jij je klantrelaties ook zo goed mogelijk behouden? Of vraagt de zaak om een andere benadering? Dan helpen wij je graag met de vorderingen van jouw openstaande facturen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.