Verstuurt u al digitale facturen met betaallink?

Terug

Digitale facturen laten betalen met een iDEAL-betaallink

In een eerder artikel schreven wij al dat uit onderzoek blijkt dat digitale facturen 7 tot 15 dagen sneller worden betaald dan papieren facturen. Sinds enige tijd is er ook de mogelijkheid om uw digitale facturen met een iDEAL-betaallink te verzenden. Uit onderzoek van MKB Belangen blijkt nu dat deze facturen gemiddeld drie keer zo snel worden betaald. Zeker voor kleine- en MKB-ondernemers kan dit veel verschil maken.

Wat is een betaallink?

De wereld digitaliseert, betalingsmogelijkheden dus ook. Hoe makkelijker het voor klanten is om te betalen, hoe sneller zij dit ook daadwerkelijk zullen doen.

Een betaallink is een weblink in de factuur, die de klant doorstuurt naar een beveiligde betaalomgeving waar hij de betaling alleen nog maar hoeft te accorderen. Uw klant hoeft niet meer op een later tijdstip zelf alle gegevens in te voeren. De link kan ook in een e-mail, sms-bericht of WhatsApp-bericht worden opgenomen.

Door de betaallink kunnen uw klanten zelfs vanaf hun telefoon eenvoudig met een mobiel bankieren-app betalen. U maakt het de klant daar wel heel makkelijk mee!

Krijg uw facturen drie keer zo snel betaald

MKB Belangen heeft samen met stuurjerekening.nl het betaalgedrag van klanten bij 10.000 facturen onderzocht. Hieruit blijkt dat 40% van alle particuliere klanten een factuur met een iDEAL-betaallink nog dezelfde dag betaalde. Van de B2B-klanten betaalde 25% nog dezelfde dag. Ter vergelijking: bij normale facturen wordt gemiddeld maar 5% binnen een dag betaald.

Gemiddeld werden facturen met iDEAL-betaallink drie keer zo snel betaald als normale facturen.

Meet het resultaat van uw inspanningen met een DSO-berekening

Als u uw digitale facturen gaat voorzien van een betaallink verwacht u natuurlijk dat ook uw facturen sneller zullen worden betaald. Echter: meten is weten. Als u wilt weten of dit ook echt het geval is, en wat het effect daarvan is op uw cashflow, raden wij u aan om maandelijks een DSO-berekening uit te voeren.

Van den Berg de Rie & Uyterlinde heeft een handige DSO-rekenhulp opgesteld, die u gratis kunt downloaden.

Als blijkt dat een of meer van uw debiteuren uw digitale facturen toch niet betaalt, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Van den Berg de Rie & Uyterlinde. Wij staan voor u klaar.