Verstuur jij je facturen al digitaal?

Terug

Je ziet het steeds meer: bedrijven die alleen nog maar digitale facturen versturen. Logisch, want hier zitten ook goede voordelen aan. Verstuur jij je facturen al digitaal? Wij raden het aan, gezien de voordelen die we in dit artikel benoemen. 

Het is sneller: zowel het uitsturen als betaald krijgen

Wanneer je je facturen digitaal verstuurt, scheelt dat een aantal handelingen. Je hoeft de facturen bijvoorbeeld niet meer te printen, in enveloppen te doen en per post te versturen. Door je facturen digitaal te versturen hoef je deze alleen nog maar als bijlage in een mail toe te voegen, of wanneer je gebruik maakt van een online boekhoudsysteem alleen nog maar op de ‘verstuur’-knop te drukken. 

Naast dat het sneller is met versturen, worden digitale facturen vaak ook sneller betaald. Je kunt namelijk de factuur direct naar de persoon/ afdeling versturen die de factuur betaald. Deze hoeft niet per post aan te komen en binnen het bedrijf nog de juiste persoon/ afdeling te bereiken. Daarbij kun je in je digitale facturen directe betaal linkjes toevoegen, waardoor je debiteur alleen nog maar op deze link hoeft te klikken om te betalen. 

Bespaar geld & is milieubewust 

Door facturen digitaal te versturen, bespaar je niet alleen de tijd, maar zeker ook geld. De kosten voor het materiaal en het versturen hoef je niet te maken. Naast dat je hierdoor geld bespaart, is dit ook een stuk milieubewuster! Win-win situatie dus. 

Altijd en overal het overzicht 

Het digitaal versturen van facturen heeft ook voor zowel jouzelf als voor de debiteur het voordeel dat deze altijd en overal bekeken kan worden. De facturen zijn namelijk gemakkelijk terug te vinden in de mailbox. Hierdoor ben je ook niet afhankelijk van een archief (op locatie) waar de facturen bewaard worden en kun je overal waar je kunt inloggen in je mailbox ook bij de facturen. 

Hulp nodig?

Kun je hulp gebruiken bij het digitaliseren van jouw debiteurenbeheer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.