Een vordering: wel of niet uit handen geven?

Terug

Heeft u een openstaande factuur die uw debiteur maar niet voldoet? Door in contact met deze debiteur te komen en blijven, voorkomt u zelf vaak dat u een vordering ter incasso uit handen moet geven. Toch kan u te maken krijgen met ingewikkelde, tijdrovende en/of lastige trajecten, waarbij het verstandiger is om uw vordering uit handen te geven. Houd daarbij de volgende zaken in het oog.

Een partner van A tot Z

Kies een incassopartner die u van A tot Z kan bijstaan, dus zowel tijdens het buitengerechtelijke incassotraject als in een eventuele gerechtelijke procedure. Ook een mogelijke beslaglegging en conflictbemiddeling dienen in het pakket van een incassopartner te zitten. Een gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden dan een ‘gewoon’ incassobureau, zoals het executeren van een vonnis en het leggen van beslag. Daardoor boekt deze snellere en betere resultaten dan als u een incassobureau inschakelt. Daarmee bespaart u tijd en geld. Bovendien staat een gerechtsdeurwaarder onder toezicht en zijn er andere wettelijke verplichtingen, zoals een derdengeldenrekening, waar een incassobureau niet aan hoeft te voldoen. Een gerechtsdeurwaarder is dus wel zo betrouwbaar.

Kosten

Laat u vooraf goed en duidelijk voorlichten en wees alert op ontwijkende antwoorden of onvolledige informatie. Dat geldt ook bij no-cure-no-pay-aanbiedingen. Bedenk steeds dat niemand primair van plan is om u iets cadeau te geven. In gerechtelijke trajecten pakt een no-cure-no-pay systeem vrijwel nooit goed uit, onder andere omdat u vaak toch kosten maakt, zoals voor het griffierecht.

Uw belangen zijn dus het best gediend met een incassopartner die in een buitengerechtelijk traject een laag kostenrisico biedt met een heldere tariefstelling zonder verborgen kosten.

Wilt u meer informatie over het uit handen geven van uw vordering? Neemt u dan gerust contact met ons op.