Annuleren van een zakelijke order, mag dat zomaar?

Terug

De hectiek rondom COVID-19 raakt het bedrijfsleven fors. Klanten blijven weg, personeel zit ziek thuis en de verkopen nemen drastisch af. Daardoor komt het steeds vaker voor dat zakelijke bestellingen of orders worden geannuleerd. Maar mag dat zomaar?

Annuleren volgens algemene voorwaarden

Als er tussen partijen afspraken zijn over het annuleren van orders, dan staan die meestal in de algemene voorwaarden. Vaak is een annulering dan gekoppeld aan een schadebedrag dat bestaat uit een bepaald percentage van het orderbedrag. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Uniforme Voorwaarden Federatie Horeca[link].

Annuleren zonder afspraken vooraf

Het is andere koek als er geen afspraken zijn over het annuleren van orders. Dan gelden de regels van het Burgerlijk Wetboek (BW) en spreekt men over ontbinding van een overeenkomst. Het BW stelt als belangrijke vereiste aan een ontbinding dat er pas een bevoegdheid tot ontbinding is als een partij tekortschiet. 

Bovendien moet die partij vaak ook nog eerst in gebreke worden gesteld, waarbij een redelijke termijn moet wordt gegeven om die afspraken alsnog na te komen. Als aan deze vereisten niet is voldaan, kan er ook niet rechtsgeldig worden ontbonden. Annuleren van orders mag dan ook niet.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.