incassobureau advocatuur

Incasso gemeenten

terug naar Specialismen

Een oplossing voor al uw incassovraagstukken

De incassovraagstukken waar gemeenten mee te maken krijgen kunnen enorm variëren. Zij hebben te maken met eenvoudige incasso’s van onbetaald gebleven gemeentelijke heffingen, maar ook met inwoners met langdurige en grote schuldenproblematiek. Dat vraagt maatwerk. BRU heeft veel expertise en ervaring in het incasseren voor gemeenten. Wij kunnen u bij uw debiteurenbeleid ondersteunen, maar wij nemen indien gewenst u ook het hele incassotraject uit handen. Ook verzorgen wij workshops en trainingen voor administraties.

Daarnaast staat BRU ook regelmatig gemeenten bij in hun strijd tegen de illegale bewoning van vakantieparken.

Debiteurenbeleid voor gemeenten

BRU helpt u graag met het opzetten en uitvoeren van het debiteurenbeleid. Het gaat ons daarbij niet alleen om de korte termijn. Voor inwoners met forse schuldenproblematiek is maatwerk geboden, om ervoor te zorgen dat gevonden oplossingen ook op de lange termijn werken. Daarvoor werken wij ook regelmatig samen met schuldhulpverleners. Daarnaast kunnen wij u adviseren over en helpen met het terugdringen van de betalingsachterstanden die al zijn ontstaan, bijvoorbeeld met speciale projecten.

Incassotrajecten voor gemeenten

BRU kan het hele incassotraject van u overnemen. In overleg met u leggen wij eerst het te volgen traject vast. Daarbij maken wij afspraken over hoe en hoe vaak wij uw debiteuren benaderen, welke betalingsregelingen wij met hen kunnen afspreken en hoe wij elkaar op de hoogte houden over zowel algemene als individuele zaken. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag! Duidelijk en krachtdadig, maar met oog voor de bijzondere omstandigheden in iedere individuele zaak.

Maatschappelijk verantwoord incasseren

Net zoals gemeenten dienen gerechtsdeurwaarders ook een maatschappelijk belang. BRU hecht eraan om uw vorderingen maatschappelijk verantwoord te incasseren. Onze incasso-aanpak is er dus op gericht om samen met u en de debiteur betalingsachterstanden zo efficiënt mogelijk te incasseren. Wij beogen direct contact met de debiteur en houden oog voor sociale aspecten.

Voortgangsrapportages voor gemeenten

U ontvangt periodiek managementrapportages, die in één oogopslag inzicht bieden in het resultaat van het gevoerde debiteurenbeleid. Met deze rapportages geven wij u een helder beeld van de effecten van uw en onze inspanningen, op korte en lange termijn.

Workshops en trainingen

BRU verzorgt met regelmaat presentaties en workshops. Ook kunnen wij op maat gemaakte trainingen voor uw administratie verzorgen. Neemt u hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Actuele informatie online

Met ons Dossier Online heeft u altijd toegang tot uw lopende incassotrajecten. Zo beschikt u 24 uur per dag, 7 dagen per week over de meest actuele informatie.


Oog voor de klantrelatie

Wij weten hoe het belangrijk het is om tijdens het incassotraject een goede relatie met uw debiteur te behouden. Daarom werken wij samen met u aan een oplossing: professioneel en doortastend, tactvol en constructief.


Risicoanalyse

Wilt u liever vooraf persoonlijk advies op maat? Of hulp bij het opzetten en/of uitvoeren van uw debiteurenbeleid? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.