5 tips voor een soepel WIK-traject

De Wet Incasso Kosten (WIK) kent inmiddels vele gezichten: variërend van de WIK-brief tot de laatste aanmaning. Het doel hierbij is uw klanten helder te informeren over het verloop van het incassotraject. Met deze vijf tips zorgt u voor een goed lopend incassotraject met als resultaat betaling van de factuur.

Meer lezen

Annuleren van een zakelijke order, mag dat zomaar?

De hectiek rondom COVID-19 raakt het bedrijfsleven fors. Klanten blijven weg, personeel zit ziek thuis en de verkopen nemen drastisch af. Daardoor komt het steeds vaker voor dat zakelijke bestellingen of orders worden geannuleerd. Maar mag dat zomaar?

Meer lezen

Wetsvoorstel: Betaaltermijn van grootbedrijf aan mkb van 60 naar 30 dagen

Grote bedrijven moeten de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller gaan betalen: niet meer binnen 60, maar binnen 30 dagen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) werkt samen met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan een wetswijziging om de betaaltermijn van een grootbedrijf aan het mkb te halveren. Dit is één van de uitkomsten van de evaluatie van de huidige Wet betaaltermijnen grote bedrijven.

Meer lezen

Coronacrisis & debiteurenbeheer: 5 x waar u aan moet denken

De coronacrisis heeft een grote impact op het bedrijfsleven. Het raakt niet alleen de gezondheid van medewerkers en klanten, maar ook fors de financiële situatie van bedrijven. Faillissementen zijn orde van de dag. De overheid springt op ongekende wijze bij, maar niemand weet wanneer het einde in zicht is. Belangrijk dus om uw debiteurenbeheer weer even goed onder de loep te nemen rondom deze 5 punten.

Meer lezen

De 8 meest gemaakte fouten op facturen

Facturen worden soms niet even overzichtelijk opgesteld, waar ook nog wel eens fouten omtrent de inhoud gemaakt worden. Lees hier de 8 meest gemaakte fouten, zodat jij deze bij het opstellen van jouw facturen kunt voorkomen!

Meer lezen

Verstuur jij je facturen al digitaal?

Je ziet het steeds meer: bedrijven die alleen nog maar digitale facturen versturen. Logisch, want hier zitten ook goede voordelen aan. Verstuur jij je facturen al digitaal? Wij raden het aan, gezien de voordelen die we in dit artikel benoemen. 

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.