Faillissementengolf schuift door naar 2022

De verwachte vloedgolf in het aantal faillissementen verschuift met een half jaar. Eerder werd de piek in het aantal bedrijven dat failliet gaat al in 2021 verwacht. Nu wordt voorspeld dat deze golf pas in het tweede kwartaal van 2022 zal plaatsvinden. Dit schrijven PwC en de Universiteit Leiden in hun derde Bijzonder Beheer Barometer. Zij verwachten de eerste bulk aan meldingen van bedrijven bij de afdelingen Bijzonder Beheer van banken in het eerste kwartaal van 2022.

Meer lezen

Nieuwe WHOA-wet helpt faillissementen te voorkomen

Nu veel ondernemingen door de coronapandemie hun bedrijfsvoering niet op de gebruikelijke manier kunnen voortzetten, is de verwachting dat meer ondernemingen te maken krijgen met geldproblemen en misschien zelfs met faillissement. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) van minister Dekker van Rechtsbescherming kan dit helpen voorkomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen makkelijker om een akkoord te bereiken met de schuldeisers en aandeelhouders over de herstructurering van schulden.

Meer lezen

TOA-krediet ter voorkoming van faillissementen

De overheid heeft het time-out-arrangement (TOA) geïntroduceerd om ondernemers in zwaar weer te ondersteunen bij het voorkomen van een faillissement. De TOA kent een TOA-krediet van maximaal 100.000 euro, speciaal voor mkb-bedrijven die hard zijn getroffen door de coronacrisis en willen herstructureren.

Meer lezen

Vacature: Jurist/Juridisch medewerker (24-40 u per week)

Jurist/Juridisch Medewerker bij BRU (24-40 u per week)

Wil jij werken als jurist bij een bedrijf met een compact en enthousiast team? Vind jij een collegiale sfeer en niet hiërarchische structuur belangrijk? En sta jij ook voor het leveren van goede service en hoge kwaliteit dienstverlening? Dan zijn wij bij BRU Incasso & Gerechtsdeurwaarders op zoek naar jou!

We werken vanuit ons kantoor in Utrecht voor verschillende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen, overheidsinstanties en juridische beroepsbeoefenaren. Daarom zijn wij nu op zoek naar een juridisch medewerker/jurist die ons bij deze zaken kan ondersteunen. 

Klinkt dit interessant? Lees dan verder.

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.