De 5 meest voorkomende excuses om niet te betalen

Debiteuren gebruiken allerlei excuses om niet te hoeven betalen. Bij het uitblijven van een betaling pak je in de regel de telefoon. Wees dan wel voorbereid op creatieve smoezen. Benieuwd wat je kunt verwachten en hoe je hierop het beste kunt anticiperen? Dit zijn de 5 meest voorkomende verzinselen met een uitleg hoe je er mee om kunt gaan.

Meer lezen

Vier manieren om de kredietwaardigheid van je klanten te controleren

Normaliter ga je er als ondernemer vanuit dat na het leveren van jouw dienst of product de rekening keurig binnen de gestelde betalingstermijn wordt voldaan. In de praktijk blijkt dit niet altijd zo vanzelfsprekend: meer dan de helft van ondernemers heeft te maken met wanbetalingen. En schrik niet, een op de vier faillissementen in het mkb is hieraan te wijten. Hoe voorkom je dit? Hieronder staan vier manieren om de kredietwaardigheid van je klanten te controleren.

Meer lezen

Vijf tips voor effectief en klantgericht incasseren

Klanten blijven klanten, ook als ze niet of niet tijdig betalen. De manier waarop u omgaat met een achterstallige debiteur bepaalt in grote mate het succes van invordering en de klantrelatie. Een nieuwe klant werven kost uiteindelijk meer. Vijf tips voor effectief en klantgericht incasseren.

Meer lezen

Vijf tips voor creditmanagement in crisistijd

De coronacrisis brengt veel financiële problemen met zich mee, ondanks de huidige overheidsmaatregelen. Het is dus erg belangrijk een vinger aan de pols te hebben en houden om financieel gezond te blijven. Daarom vijf handige tips voor creditmanagement in crisistijd.

Meer lezen

5 tips voor een soepel WIK-traject

De Wet Incasso Kosten (WIK) kent inmiddels vele gezichten: variërend van de WIK-brief tot de laatste aanmaning. Het doel hierbij is uw klanten helder te informeren over het verloop van het incassotraject. Met deze vijf tips zorgt u voor een goed lopend incassotraject met als resultaat betaling van de factuur.

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.