DSO berekenen

Voor zowel grote als kleinere bedrijven. Debiteurenbeheer is binnen kleinere bedrijven vaak een ondergeschoven onderwerp. En dat is jammer, want openstaande facturen kosten u vaak veel geld en ergernis. En dat is onnodig. Als u de DSO-berekening een vast onderdeel maakt van uw maandelijkse administratie, heeft en houdt u goed zicht op uw cashflow. Lopen de betalingstermijnen op? Dan kunt u snel schakelen en gericht actie ondernemen. Heel eenvoudig uw DSO berekenen doet u met onze gratis tool.

Meer lezen

Mag je als woningcorporatie de borg verrekenen?

Voor veel sociale huurwoningen wordt tegenwoordig geen borg meer gevraagd. Maar in de vrije sector gebeurt het nog wel. Als de huurovereenkomst met uw huurder dan is geëindigd en de huurwoning is opgeleverd, moet u als woningcorporatie de betaalde waarborgsom terugbetalen. Misschien heeft u nog wel een en ander te verrekenen met de huurder. En wilt u de waarborgsom daarvoor gebruiken. Wanneer is dat toegestaan?

Meer lezen

De laatste-kans-overeenkomst na een ontruimingsvonnis

De laatste jaren daalt het aantal ontruimingen van huurwoningen fors. Woningcorporaties zijn namelijk veel meer aandacht gaan schenken aan huurders met een huurschuld. Daardoor wordt steeds vaker in een vroeg stadium een oplossing gevonden. Maar ook na een ontruimingsvonnis doen woningcorporaties en gerechtsdeurwaarders tegenwoordig meer om de daadwerkelijke ontruiming te voorkomen. Daarbij wordt onder meer de laatste-kans-overeenkomst ingezet. Maar wat is dat precies? En hoe regelt u dat (goed)?

Meer lezen

De Wsnp en de huurachterstand: hoe zit het?

Als woningcorporatie zult u regelmatig geconfronteerd worden met huurders die in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) belanden. Hoe zit het dan met de huurachterstand, die ongetwijfeld was opgelopen? Met een eventuele ontruiming? En wat kunt u doen als de huurder ook tijdens schuldsanering de huur niet betaalt?

Meer lezen

Zo optimaliseren woningcorporaties hun incassoproces

Woningcorporaties doen er tegenwoordig alles aan om huurachterstanden sneller terug te dringen en ontruimingen zo veel mogelijk te voorkomen. De focus ligt daarbij op pro-actief en persoonlijk contact tijdens de vroegsignalering, duidelijk taalgebruik en het segmenteren van de verschillende type huurders. En: wie mee wil werken aan een oplossing, wordt geholpen. Hoe doen woningcorporaties dat?

Meer lezen

Hoe voorkomt u als woningcorporatie een ontruiming?

Als woningcorporatie heeft u regelmatig te maken met huurders met een fikse huurachterstand. Vaak hebben deze huurders als gevolg van omstandigheden meerdere betalingsachterstanden. Dan kunnen de financiële problemen snel oplopen. Het laatste dat u in zo’n geval eigenlijk wilt is ontruimen en de huurder op straat zetten. Wat kunt u doen om dat te voorkomen?

Meer lezen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Het laatste nieuws, whitepapers en columns over incasso en financiële werving.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.